الگوریتم Passage Indexing چیست؟ (Passage Ranking)


اگر به دنبال ورودی بیشتر سایت خود هستید و نمی‌دانید که چگونه مقالات خود را در نتایج پیشنهادی گوگل قرار دهید، پست آموزشی امروز برای شما است.

در چند سال آخر هوش مصنوعی گوگل پیشرفت بسیار خوبی کرده است و پاسخ سوالات را بسیار دقیق میدهد. اگر دقت کرده باشید جستجوی گوگل نیز بسیار دقیق شده است و می‌تواند با توجه مفهوم سوال شما یک پاسخ کاربردی کوتاه بدهد. به عنوان مثال پرسش “الگوریتم Passage Indexing چیست؟” را جستجو می‌کنید و از بین یک مقاله 2600 کلمه ای تنها 100 کلمه نمایش میدهد. این صد کلمه که در بخش نتایج به شما نمایش داده می‌شود دقیقا پاسخ سوال شما است. حال اینکه چگونه گوگل به این درک رسیده است و چگونه می‌توانید از الگوریتم Passage Indexing استفاده کنیم در بخش‌های بعدی بررسی خواهیم کرد.

الگوریتم Passage Indexing | الگوریتم Passage ranking

الگوریتم Passage Indexing یکی از زیر مجموعه‌های پیشرفته هوش مصنوعی گوگل می‌‌باشد که خلاصه متن و یا چکیده اصلی یک متن بزرگ را انتخاب می‌کند و به کاربران نمایش میدهد. در برخی از کورس‌های آموزش سئو به الگوریتم Passage Indexing ، الگوریتم Passage Ranking نیز گفته می‌شود. این الگوریتم با هدف چابک سازی گوگل ارائه شده است و وظیفه اصلی پیدا کردن محتواهای باکیفیت می‌‌باشد. متاسفانه در چند سال اخیر نسبت به آپدیت های این الگوریتم توجه کافی نشده است و همه تمرکز خود را روی الگوریتم‌های دیگر قرار دادند.

در صورتی که کاربر پس از جستجوی یک سوال با استفاده از الگوریتم Passage Indexing پاسخ خود را پیدا کند و جستجوی خود را متوقف نماید؛ به سایت اصلی که توسط گوگل انتخاب شده است، ارزش بسیار بالایی داده می‌شود. به همین دلیل است که کسانی که از محتوای کاربردی استفاده می‌کنند به مراتب نتیجه بهتری از سئو سایت خود خواهند گرفت. دقت کنید که محتوای ارزشمند به محتوایی گفته می‌شود که جنبه‌های مختلف یک موضوع را پوشش دهد. اگر بخواهید یک محتوای خیلی خلاصه و نامفهوم نگارش کنید و یک محتوای خیلی طولانی و عجیب و غریب منتشر کنید به خواسته خود دست پیدا نخواهید کرد.

چگونه سایت خود را با استفاده از الگوریتم Passage Indexing بهینه کنیم؟ | تکنیک دستیابی به جایگاه الگوریتم Passage Indexing در نتایج

در این بخش قصد داریم یک سری اصول کلی از محتوا نویسی و طراحی سایت مورد بررسی قرار دهیم تا احتمال انتخاب گوگل را افزایش دهیم. در صورتی که سایت شما وردپرسی است حتما از آموزش وردپرس اختصاصی مجموعه برترآموز دیدن کنید. چرا که بسیاری از سئوکاران به دلیل نداشتن زیرساخت فنی مناسب این فرصت را از دست میدهند. اگر سایت شما از صفر کد نویسی شده است به دنبال افراد متخصص بگردید و با یک صرفه جویی اشتباه فرصت فروش و برندینگ عالی را از دست ندهید.

هد بندی دقیق و جزئی

در گذشته یک فرد محتوای 5 هزار کلمه ای در سایت خود قرار میداد و به طبع نتیجه بسیار خوبی نیز دریافت میکرد. اما در حال حاضر شرایط فرق کرده است و نمی‌توان یک متن طولانی را در سایت قرار داد. شما باید محتوای خود را به زیر دسته‌های کوچکتر تقسیم بندی کنید. به عنوان مثال محتوای 2 هزار کلمه‌ای شما حتما هدینگ 1، هدینگ 2 و هندینگ 3 داشته باشد. هر چه موضوعی که در مورد آن صحبت می‌کنید دقیق و مشخص باشد احتمال دریافت جایگاه از الگوریتم Passage Indexing بیشتر خواهد شد. به همین دلیل است که متخصصین کانتنت مارکتینگ نحوه نگارش محتوای سایت‌ها را به صورت کلی تغییر دادند.

نگارش محتوای به صورت صریح و ساده

یکی از بزرگترین مشکلاتی که در نگارش محتوا دارد، استفاده از جملات و یا کلمات نامفهوم است. برخی از صاحبین سایت، سئوکاران و حتی نویسندگان سایت فکر می‌کنند که هر چه از کلمات عجیب و غریب استفاده کنند محتوای جذابتری نوشته‌اند. برخی دیگر هنگام توضیح یک موضوع توضیحات بسیار زیاد قرار میدهند و با این کار سعی در افزایش ارزش محتوای خود دارند که این موضوع نیز تقریبا غیر ممکن است و می‌تواند آسیب آفرین باشد.

سعی کنید محتوای خود را به نحوی نگارش کنید که هر شخصی که مطالعه می‌کند، متوجه منظور شما شود. از طرفی در سایت خود از کلمات و جملات محاوره استفاده نکنید تا ارزش محتوای سایت بیشتر شود. معمولا تاکید داریم که محتوای تخصصی زمانی می‌تواند نتیجه بخش باشد که با ادبیات روان توضیح داده شود و یک فرد مبتدی یا فرد متخصص از محتوای هدف نکات جدیدی یاد بگیرد. با این کار دست گوگل برای قرار دادن محتوا در اختیار الگوریتم Passage Indexing باز خواهد بود.

به سایت مپ و کنیبال توجه نمایید ⚠

فرض کنید که یک سایت تخصصی در مورد آموزش زبان آلمانی دارید، اگر بخواهید در تمام صفحات خود راجع به محتوای آلمانی صحبت کنید و یک سری نکات تکراری اما ارزشمند قرار دهید، گوگل در انتخاب صفحه بهینه دچار تردید می‌شود. به همین دلیل است که محتوای جامع زمانی ارزشمند است که دقیق باشد و از همه مهمتر نکات تکراری در آن وجود نداشته باشد. برخی مواقع تفکیک صفحات در بخش وبلاگ به درستی صورت نمیگیرد و به طبع الگوریتم Passage Indexing تصویر درستی از سایت پیدا نمی‌کند. در نتیجه از انتخاب شما به عنوان نتایج برتر منصرف میگردد و سراغ یک سایت دقیق میرود. به همین دلیل است که سئوکاران با تجربه از یک تیم تخصصی و دقیق برای نگارش محتوای خود استفاده می‌کنند. در این صورت اطمینان دارند که محتوای آن ها دارای جملات اضافی نیست و می‌توانند از محتوا موجود نیز نتیجه بسیار خوبی دریافت کنند.

از کلمات کلیدی مرتبط و مناسب استفاده شود

یکی از مهمترین عناصری که در انتخاب صفحات توسط الگوریتم Passage Indexing تاثیر گذار است، انتخاب کلمات کلیدی مرتبط و مناسب می‌‌باشد. برخی مواقع افراد از ترس کنیبال به کلمات کلیدی مرتبط یک صفحه توجه ندارند و محتوای ثبت شده در سایت را بسیار کوتاه قرار میدهند. به یاد داشته باشید که چیزی تحت عنوان محتوای 600 یا 800 کلمه ای برای وبلاگ وجود ندارد. حداقل تعداد کلماتی که در یک سایت قرار داده می‌شود حدود 1200 تا 1500 کلمه می‌‌باشد.

دقت کنید که این تعداد کلمات برای بارگذاری اولیه بوده و در بخش‌های بعدی می‌توان آپدیت نیز به آن اضافه کرد و نتایج خوبی گرفت. سعی کنید که از سئو کار خود بخواهید که لیست کلمات کلیدی مرتبط با ابزار تخصصی سئو استخراج کند و در اختیار شما قرار دهد. اصولا کسانی که روی سئو داخلی تسلط بیشتری دارند در این بخش نیز خوب عمل می‌کنند و اغلب محتواهای آن ها مورد توجه الگوریتم Passage Indexing قرار می‌گیرد.

از کلمات کلیدی مرتبط و مناسب استفاده شود

استفاده از سوالات پرتکرار بر اساس متن نگارش شده

برخی از سایت‌های فروشگاهی و خدماتی یک اشتباه رایج انجام میدهند و آن هم قرار دادن سوالات پرتکرار غیر مرتبط می‌‌باشد. فرض کنید که در مورد آموزش فتوشاپ اطلاعاتی برای کاربران خود قرار دادید. اگر بخواهید در بخش سوالات پرتکرار صرفا بازاریابی انجام دهید به نتیجه مورد نظر و حتی فروش خوب دست پیدا نخواهید کرد. بلکه باید سوالات پرتکرار ترکیبی از بازاریابی و خلاصه نویسی متن اصلی باشد تا نتیجه ایده‌آل را تجربه نمایید.

نکته بعدی که در قراردادن سوالات پرتکرار معمولا نادیده گرفته می‌شود، استفاده هد بندی مناسب سوالات است. اگر بخواهید سوالات پرتکرار را صرفا قرار دهید و ساختمان مناسب برای آن تعریف ننمایید، انتظار نتایج مثبت از الگوریتم Passage Indexing نداشته باشید. چرا که متن شما برای گوگل آنچنان قابل درک نیست و به همین منظور به دیگران وب سایت‌تان را توصیه نخواهد کرد. سعی کنید از جملات و کلمات صریح استفاده کنید و به کوتاهترین روش ممکن به نیاز کاربران پاسخ دهید.

استفاده از کد اسکیما مناسب

در بخش‌های قبلی اشاره کردیم که سئو تکنیکال مناسب می‌تواند روی درک گوگل از سایت شما تاثیر گذار باشد. اغلب سایت‌های کد نویسی شده و یا سایت‌هایی که صفحات بسیار زیادی دارند، ساختار قابل درک برای گوگل نخواهند داشت. به همین منظور است که الگوریتم Passage Indexing نیز دسترسی مناسبی به آن ندارد. اگر در دستیابی به جایگاه پسیج رنکینگ جدی هستید روی سئو تکنیکال سایت خود دقیق کار کنید و از کد اسکیما مناسب برای صفحات خود بهره‌مند شوید. هر چه که تعداد بیشتری از صفحات خود را با ساختار مناسب به گوگل معرفی کنید درک محتوای شما برای گوگل بهتر خواهد شد. دقت کنید که این بخش تاثیر مستقیم روی الگوریتم Passage Indexing ندارد و بیشتر جزو پیش نیازهای دسترسی به جایگاه پسیج ایندکسینگ است.

آپدیت محتواهای قبلی

همانطور که می‌دانید سرعت پیشرفت و تغییرات بسیار زیاد است و برخی از افراد نسبت به این موضوع توجه کافی ندارند. به همین دلیل است که آن ها نمی‌توانند نتیجه مورد نظر خود را از الگوریتم Passage Indexing دریافت کنند. زمانی که محتوای شما به لحاظ فنی قوی است اما برخی از جزئیات آن تغییر نکرده است، گوگل به محتوای شما اعتماد نخواهد کرد. از طرفی آپدیت محتواهای قبلی سایت می‌تواند علاوه بر احتمال انتخاب شدن توسط الگوریتم Passage Indexing روی سئو سایت و کسب رتبه بهتر شما نیز تاثیر گذار باشد. حتی آپدیت محتوایی نرخ ایندکس و بودجه خزش سایت شما را افزایش میدهد که در سئو داخلی سایت بسیار جذاب خواهد بود.

آپدیت محتواهای قبلی

هرس محتوایی انجام دهید

یکی از بهترین استراتژی‌هایی که در سایت‌های پرمحتوا استفاده می‌شود، توجه الگوریتم Passage Indexing به خود جلب می‌کند، هرس محتوایی است. شاید این موضوع از نظر سئوکاران کم تجربه هزینه زیادی به دنبال داشته باشد اما در میان مدت می‌تواند نتایج خیره کننده به دنبال داشته باشد. در صورتی که محتواهای سایت شما طولانی است و هد بندی مناسب ندارد، اولین مرحله هد بندی صحیح محتوا و به روز رسانی اطلاعات قبلی است.

اگر سرچ کنسول خود را بررسی کردید و متوجه شدید که برخی از صفحات به صفحات زامبی تبدیل شده‌اند و نه تنها ورودی خوبی ندارند بلکه به سایت شما آسیب میزنند، حذف آن ها بهترین انتخاب است. دقت کنید که محتوای یک سایت زمانی می‌تواند ارزشمند قلمداد شود که در زمان مناسب به روز رسانی شود و سایت را چابک نگه دارد. در صورتی که سایت، محتوای زیاد و بدون پشتوانه داشته باشد، این صفحات به سنگین شدن سایت و از دست رفتن فرصت پسیج ایندکسینگ منتهی خواهد شد.

سخن پایانی

در این پست آموزشی تمام تلاش خود را به کار گرفتیم که به صورت خلاصه و کاربردی به مهمترین و اصولی ترین نکات الگوریتم Passage Indexing اشاره نماییم. در صورتی که بخش‌هایی از این محتوا نامفهوم است، می‌توانید در بخش نظرات پرسش خود را با ما مطرح کنید. دقت کنید که سئو در سال 2025 بسیار ساده و کاربردی است به شرطی که برای اصول فنی آن زمان صرف کنید و به دنبال نتایج عالی باشید. اگر بخواهید از قوانین سئو کلاسیک استفاده کنید و با تکنیک‌های قدیمی سایت خود را در نتایج برتر قرار دهید با شکست مواجه خواهید شد.

نوشته الگوریتم Passage Indexing چیست؟ (Passage Ranking) اولین بار در برتر آموز. پدیدار شد.

در حال انتقال به منبع اصلی

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *